Relatiecoaching op het werk

Op het werk kunnen situaties ontstaan waardoor de relatie tussen collega’s of met leidinggevenden verstoord raken. Relaties raken verstoord door botsende karakters, hoge werkdruk, of bijvoorbeeld door een reorganisatie. Dit leidt tot spanning op het werk en in je privéleven. De productiviteit op in je werkzaamheden leidt eronder, je gaat met tegenzin naar je werk of je neemt de problemen mee naar huis. En in het ergste geval wordt je ziek en val je uit met een burn-out.

 

Of het nou gaat om verstoorde relaties tussen twee collega’s, tussen een werknemer en een leidinggevende, of problemen in teams, relatiecoaching kan in veel gevallen een oplossing bieden.

 


Wat kan ik voor jou/jullie doen?

 

Tijdens de coaching kijken we waar de schoen wringt en wat er nodig is om de verstoorde relatie weer tot een functionele werkrelatie te maken. Dit doen we bij voorkeur met alle betrokken partijen, zodat het probleem in zijn geheel kan worden aangepakt. Maar ook als dit door omstandigheden niet mogelijk of wenselijk is, dan is het vaak toch zinvol om eenzijdig te kijken. We kijken dan wat de werknemer nodig heeft om weer met plezier naar je werk te gaan en met de problemen om te gaan.

 

Ik maak in mijn begeleiding gebruik van verschillende coachingstechnieken, waaronder familie- en organisatieopstellingen.

Mijn ervaring als organisatiecoach

 

In mijn werk als projectmanager en communicatieadviseur heb ik verschillende nieuwe organisaties opgezet en veranderprocessen begeleid. In deze rol heb ik (management)teams en individuele medewerkers begeleid om deze processen goed te laten verlopen. Ik weet wat er nodig is om mensen te motiveren en aangesloten te houden of krijgen. Of het nu gaat om individuele coaching, of teamsessies, ik heb de kennis en expertise in huis om mensen te begeleiden.


Coaching van (nieuwe) teams

Bij reorganisaties en veranderprocessen, maar ook in (nieuwe) teams krijgen mensen te maken met een hoop onzekerheid. Wat kan ik verwachten? Wat wordt er van mij verwacht? Wat wordt mijn nieuwe rol? Heb ik straks nog een baan? Al deze vragen kunnen leiden tot spanningen, weerstand en stress.

 

Wanneer de sfeer in een team onder druk komt te staan is het verstandig om begeleiding in te schakelen om het proces op sociaal/emotioneel niveau te begeleiden. Om te zorgen dat mensen aangesloten blijven en de neuzen dezelfde kant op staan. Om te zorgen dat mensen gemotiveerd zijn/worden/blijven en zich prettig en veilig voelen in het team. Of dat mensen de juiste begeleiding krijgen bij grote veranderingen of afscheid.